Author Archives: ina928

“Magjia” e pocarise qe po shuhet!

Image

 

Location: Farke, Tirane

Qeveria e re, Shqipetaret dhe pritshmerite!

Image

 

Zgjedhjet e lira te 23 qershorit I lane vend nje qeverie te re, qe do te niste qeverisjen e saj ne shtator  te ketij viti.

Shqipetaret nuk votuan per te nderruar nje kryeminister, as per te ndryshuar thjesht kahun politik te qeverisjes por nje votim I tille nga shqipetaret shprehu qartazi dallimin dhe nevojen per nje ndryshim te ri te qeverisjes.

Qeveria e re (2013-2017) e prirur dhe me nje vizion per ti dhene me shume hapesire grave dhe me shume  pergjegjesi te rinjve ne politike solli ne pushtet nje model totalisht te ri qeverises.

Kjo qeveri, nen drejtimin e kryeministrit Edi Rama synon dhe si fokus te vecante te programit do te kete (disa prej pikave kryesore):

  • Te drejtat e gjinise femerore dhe rritjen e perfaqesimit te tyre ne politike. (5 prej tere stafit politik te kesaj qeverie  jane femra)
  • Luften kunder krimit ekonomik, qe ka nisur me operacionin kunder lojerave te jashteligjshme te fatit kudo ne Shqiperi.
  • Lufta kunder korrupsionit dhe krimit te organizuar …
  • Kultura, e cila eshte nje pike e rendesishme dhe ze nje vend te rendesishem ne kete program, synohet nje qasje e re e menaxhimit te institucioneve te artit e kultures …

Sot me shume se kurre Shqiperia dhe shqipetaret kane nevoje per nje vizion afategjate per zhvillim, kane nevoje per nje mireorganizim qeveresis si dhe permbushjen e domosdoshme te synimeve te percaktuara nga qeveria ne fjale. Edhe pse 40 ditet e para  jane nje tregues mjaft  pozitiv te qeverisjes mbetet per tu pare ne vazhdim permbushja dhe realizimi I metejshem I tyre…

                                                                                                                           Ina Kita