Author Archives: gertazaimaj

ATY KU BESIMI SFIDON LARTESINE

PUNOI. GERTA ZAIMAJ

“VLERA TE MOHUARA”

punoi: GERTA ZAIMAJ

REPORTAZH: AKTUALITETI DHE MUNDESITE PER ZHVILLIM NE QYTETIN E TEPELENES

PUNOI GERTA ZAIMA

ALI PASHE TEPELENA SI “PASHA” PERBALL VENDLINDJES ( FSHATIT KASHISHT)

ALI PASHA

GERTA ZAIMAJ

“Qeveria Rama e suksesshme ne 5o ditet para”

rama

Zgjedhjet e 23 qershorit 2013 sollën në pushtet me rreth 1 miljon vota më shumë kualicionin e majtë “Për një Shqipëri Europiane”.  Dhe normalisht me ardhjen në pushtet në muajin Shtator të Edi Ramës si kryeministri i vendit edhe një kabinet të rri të krijuar me ministra nga Partia Socialise dhe Lëvizja Socialiste për Integrim pritshmërit e atyre që i votuan dhe atyre që nuk i votuan ishin normalisht të mëdha, qoft në drejtim pozitiv qoft në drejtim negativ, kjo për arsyen sepse në kabinet kemi forminim e disa ministrive të reja por jo vetëm një kabinet që është me figura të reja në politke dhe me më shumë gra që drejtojnë ministrit.
Që në mbledhjen e parë të grupit qeveritar kemi marrjen e disa vendimeve që lidheshin me ndalimin e importimit te plerave,vendosjen e fotos se Ismail Qemalit si foto zyrtare në institucionet shteterore dhe heqjen e fotos se presidentit Nishani.
Dhe më pas kemi ristrukturime në Ministrin e Mbrojtjes, shkarkimin 12 drejtueseve të policis në 12 qarqet e vendit dhe emërimin e 12 drejtuesve të rrinjë, gjithashtu edhe emerimin e drejtorit të ri të përgjithshmë të policisë A.Didit. Ndyshime të drejtueseve kemi pasur edhe në Ministrin e Arsimit dhe të Shkencës.
Vendimi pasues është mbyllja e lojrave të fatit, një vendim që do të ndikoj pozitivishtë në ekonomine e vendit në disa drejtime. Por jo vetëm njëkohëshisht ka nisur edhe prishja e ndëritmeve paleje ose ndërtimeve të paligjshme, të shtrira në vendet bregdetare dhe në kryeqytet.
Kryeministri Rama ka kërkuar nga deputetet të vendosin kontaktet e drejpërdrejta me qytetarët duke nisur kështu një kapitull të ri në këtë drejtim. Relizimi me sukses i planit në Dogana është një arritje tjetër aktuale e qeverisë.
Ne 50 ditët e para unë do i konsideroja të suksëshme për qeverin Rama dhe pritshmëritë mendoj mund të kenw realizim më të plotë në një kohë më të von, një analiz më e plot dhe e detajuar mund të bëhet kur qeveria të mbush 100 ditë.

GERTA ZAIMAJ