Tag Archives: kopshti privat shteteror

TEMA :Kopshtet shteterore kundrejt atyre private.

Të ndjekesh sistemin parashkollor është tashmë e detyrueshme për të gjithë fëmijët por ajo qe mbetet akoma e veshtire per shume prinder është zgjedhja ndermjet kopshtit shtetëror dhe atij privat.Të gjithë jemi koshient për avantazhet dhe disavantazhet e seciles nga zgjedhjet e lartpermendura.

Te zgjedhesh nje kopesht shteteror duhet të plotësosh dokumentat përkates pasi numri I pranimit është I kufizuar duke shtuar që detyrimi monetar është në vlerë shumë të ulët në krahasim me atë privat. Nga ana tjeter duke qënë se nuk paguan normalisht nuk ofrohet ushqimi, fjetja por thjesht disa ore ku aktiviteti është I fokusuar në programin për parashkollorë që I përgatit ata për të hyrë në klase të parë, duhet thene që programi parashkollor I miratuar nga ministria është fokusuar në të mësuarin në myrë llogjikë te gjerave.

Të zgjedhësh një kopësht privat është më thjeshtë sepse janë të shumtë, ndonësë disa të licensuar  dhe disa te tjere jo. Që te shkosh në një kopësht privat duhet të paguash në varësi të kopshtit që zgjedh.  Përgatitja që  bëhet për parashkolloret  është e bazuar në nje  programin të posacëm për ta.

Të shumtë janë prindrit që zgjedhje  të preferuar te tyre kanë  kopshtin privat kjo pasi si fëmija si ata vëtë ndihen më të qëtë gjatë orëve të qëndrimit në ambjentet e kopshtit. Janë shumë prinder që të zhgenjyer nga kopshtet shtetërore I kanë regjistruar fëmijët e tyrë në kopshtë privatë dhe kanë qënë të kënaqur  por nuk mund të mohojmë që ka ndodhur edhe e anasjellta. Prandaj zgjedhja e kopshtit është përgjëgjësi e prindërve.

Punoi Domenika Bajraktari