Author Archives: kesilda

“Qyteza festive” e kthyer ne nje biznes qoftesh dhe birrash.

Martin Luter King!

Shqiptaret se bashku kunder Armeve Kimike!

kesildagjoka

Shqiptaret se bashku kunder Armeve Kimike!

Protestuesit duke pritur.
Credits: Kesilda Gjoka
Location:Bulevardi “Deshmoret e Kombit”

View original post

Prishja e ndërtimeve pa leje, një eksperience e re!

Image   Image

Me sa duket ndërtimeve pa leje po u vjen fundi! Pasi prej ca javësh ka filluar aksioni i prishjes së ndërtimeve pa leje. E para ka qënë prishja e  ndërtesës pranë fakultetit ekonomik, ndonëse nuk nisi  mbarë. Është dashur ndërhyrja e fadromave që ndërtesa të prishej. Por vetëm të prishësh një ndërtesë nuk ke bërë asgjë duhet dhe të “pastrosh” vëndin nga gërmallat.  Por kjo ndodhi mbase për shkak të mungesës së  eksperiencës, duke qënë se gjatë këtyre viteve kemi patur vetëm ndërtime dhe jo prishje të ndërtesave të përmasave kaq të mëdhaja mbi 5-7 katëshe. Megjithatë prishja e ndërtesëse së dytë ajo në bregun e Vlorës, nisi me këmbë të mbarë.

Një pyetje tjetër na lind.  A po bëhen si duhen? Duke qënë se këto raste të prishjeve të ndërtimeve pa leje janë bërë duke përdorur lëndë plasëse. Rasti i parë, prishja e ndërtesës pranë fakultetit ekonomik nuk pati rezultatin e duhur në fillim. Jo vetëm që u deshën më shumë kohë (5 orë) nga sa ishte parashikuar por ndoti dhe ambjentin përreth, e bëri të pakalueshëm në zonën përreth shembjes. Gjithashtu solli edhe  pakënaqësi nga individë të cilët kishin shtëpitë apo bisnesët e tyre pranë ndërtesave. Ata janë ankuar që kanë patur plasaritje dhe dëmtime në muret e shtëpive të tyre. Të jetë për shkak të mos eksperiencës në prishjen e ndërtesave?

Në këtë rast po shpresoj që të fitonjë eksperincë në prishjen e ndërtesave pa leje me lendë plasëse që banorët apo dhe bisnesmenët pranë të mos e pasojnë nga kjo mos eksperincë.

Punoi:   Kesilda Gjoka

Prishja e ndërtimeve pa leje, një eksperience e re!