Category Archives: Postime_Studentet

Thirrje per pjesmarrje ne nje kurs online falas per Data Journalism!

Pershendejte te gjitheve, 

u be kohe qe nuk po komunikojme dhe si gjithmone uroj te jeni te gjithe mire,

 Si edhe e dini tanime, vijon interesi im ne nderthurjen e IT me Gazetarine, dhe per kete desha te ju bej nje ftese per te marre pjese ne nje kurs online, pra te rregjistroheni dhe ta ndiqni kete kurs, thirrja eshte si meposhte:

Instituti Kanadez i Teknologjise (CIT), eshte Institucion i Arsimit te Larte (IAL) dhe ka disa vite qe operon ne tregun e arsimit universitar, i fokusuar ne teknologjine e informacionit dhe administrimin e biznesit.

CIT eshte vene ne kontakt me European Journalism Centre (EJC) – http://datadrivenjournalism.net/  te cilet po lancojne nje kurs per gazetaret qe kane interes ne perpunimin dhe perdorimin e te dhenave per gazetarine e bazuar ne te dhena (Data Journalism).

Ky kurs eshte i ndertuar enkas per gazetaret dhe do te jete online me date fillimi 19 maj 2014. Kursi eshte i fuqizuar nga Google, Ministria e Edukimit dhe Kultures se Vendeve  te Ulta, si dhe disa partner te rendesishem te tjere.

Kursi eshte teresisht online, falas, por kerkon edhe partnership lokal. CIT eshte ofruar dhe eshte tanime partner i kesaj nisme,  http://datajournalismcourse.net/learninggroups.php

Duke qene se CIT ka ekspertize te mire ne fushen e perpunimit te dhenave dhe komunikimit, si nga pikpamja e aksesimit, modelimit, dhe vizualizimit te te dhenava, si dhe perpunime te avancuara statistikore, do te jape mbeshtetje duke u bere partner lokal, per kete nisem.

CIT do te ofroje gjithe mbeshtetjen me ambjente per gazetaret pjesmarres ne kurs, paraqitje me projektor te ceshtjeve qe nuk jane thithur gjate mesimeve online, dhe keshillime per gjithe argumentet e kursit.

Datat e takimeve per grupet lokale i percaktojme gjate javes ne vijim, ne orare te pershtatshme gjate mbremjeve apo pasdreke.

Per kete kurs ne fund te testimit qe behet online, me te mirat do te perfshihen edhe ne mbulimin mediatik qe ne po pergatisim ne bashkepunim me Fondacionin Mediatik “Dritan Hoxha”, si dhe pajisje me certifikate.

Lutem me thoni nese keni interes, me dergoni ndonje konfirmim nese rregjitroheni online: http://datajournalismcourse.net/course.php

Gjithe te mirat,

Fabjan

Video

Doljana Kaçani – Libri vs Interneti në shekullin e 21-të

Video

Doljana Kaçani – Dhuna godet sërish

Video

Nga Arisa Liço- Kaosi i mos respektimit të semaforit në kryeqytet

Martin Luter King!

Video

Piramida kërkon frymë…

Legjenda e numrit 7, George Best thjesht më i miri!

George Best u lind më 22 maj 1946 në Belfast të Irlandës së Veriut. Ai u dashurua me futbollin që në moshë të vogël dhe filloi të shënonte golat e parë për skuadrën Cregagh Boy’s Club. Vëzhguesit e Manchester United, që nuk e nënvlersuan aspak nga shtati i shkurtër e fiziku i dobët që e karakterizonin 15 vjeçarin (1961) nga Belfasti, e vlerësuan talentin e George-it menjëherë. Të bindur për talentin e tij, Best u vu nën urdhrat dhe diktatin e të madhit Matt Busby, i cili do ta formonte plotësisht atë si lojtar. Busby, edhe për ndihmë të të mëdhenjve si Bobby Charlton e Denis Law, do të ndikonin që George Best me Manchester-in të shkruante historinë, historinë e fanellës me numrin 7-të, historinë e Manchesterit të Madh.
Continue reading

Rinia proteston. Kunder armeve kimike

1466064_427934230641251_189948726_n

 

Credits: Brikena  Kasa

 

 

Rruga, “shtëpia” jonë.

Foto Lajm

Kur varfëria troket, kjo copëz e trotuarit bëhet djepi i kësaj foshnje dhe tryeza e të tjerëve . Ndërsa gjyshja e tyre pret  me shpresën se dikush do i dhuroj diçka për të kaluar dhe një ditë më shumë …

Në trotuar, afër Tajvanit. Tiranë 15 Nëntor 2013.

E gjithë rinia e bashkuar për t’i thënë “jo” armëve kimike

Credits: Doliana Kaçani; Location: Bulevardi 'Dëshmorët e Kombit', Tiranë, 16.11.2013

Credits: Doliana Kaçani; Location: Bulevardi ‘Dëshmorët e Kombit’, Tiranë, 16.11.2013