Category Archives: Audio Perpunimi

Thirrje per pjesmarrje ne nje kurs online falas per Data Journalism!

Pershendejte te gjitheve, 

u be kohe qe nuk po komunikojme dhe si gjithmone uroj te jeni te gjithe mire,

 Si edhe e dini tanime, vijon interesi im ne nderthurjen e IT me Gazetarine, dhe per kete desha te ju bej nje ftese per te marre pjese ne nje kurs online, pra te rregjistroheni dhe ta ndiqni kete kurs, thirrja eshte si meposhte:

Instituti Kanadez i Teknologjise (CIT), eshte Institucion i Arsimit te Larte (IAL) dhe ka disa vite qe operon ne tregun e arsimit universitar, i fokusuar ne teknologjine e informacionit dhe administrimin e biznesit.

CIT eshte vene ne kontakt me European Journalism Centre (EJC) – http://datadrivenjournalism.net/  te cilet po lancojne nje kurs per gazetaret qe kane interes ne perpunimin dhe perdorimin e te dhenave per gazetarine e bazuar ne te dhena (Data Journalism).

Ky kurs eshte i ndertuar enkas per gazetaret dhe do te jete online me date fillimi 19 maj 2014. Kursi eshte i fuqizuar nga Google, Ministria e Edukimit dhe Kultures se Vendeve  te Ulta, si dhe disa partner te rendesishem te tjere.

Kursi eshte teresisht online, falas, por kerkon edhe partnership lokal. CIT eshte ofruar dhe eshte tanime partner i kesaj nisme,  http://datajournalismcourse.net/learninggroups.php

Duke qene se CIT ka ekspertize te mire ne fushen e perpunimit te dhenave dhe komunikimit, si nga pikpamja e aksesimit, modelimit, dhe vizualizimit te te dhenava, si dhe perpunime te avancuara statistikore, do te jape mbeshtetje duke u bere partner lokal, per kete nisem.

CIT do te ofroje gjithe mbeshtetjen me ambjente per gazetaret pjesmarres ne kurs, paraqitje me projektor te ceshtjeve qe nuk jane thithur gjate mesimeve online, dhe keshillime per gjithe argumentet e kursit.

Datat e takimeve per grupet lokale i percaktojme gjate javes ne vijim, ne orare te pershtatshme gjate mbremjeve apo pasdreke.

Per kete kurs ne fund te testimit qe behet online, me te mirat do te perfshihen edhe ne mbulimin mediatik qe ne po pergatisim ne bashkepunim me Fondacionin Mediatik “Dritan Hoxha”, si dhe pajisje me certifikate.

Lutem me thoni nese keni interes, me dergoni ndonje konfirmim nese rregjitroheni online: http://datajournalismcourse.net/course.php

Gjithe te mirat,

Fabjan

Video

Doljana Kaçani – Libri vs Interneti në shekullin e 21-të

Video

Piramida kërkon frymë…

Femijet qe detyrohen te lypin.

Foto: Nga Interneti dhe personale

Video

Treni Tiranë-Durrës

Në Europe dhe kryesisht në vendet e zhvillluara treni përbën një ndër mjetet kryesore të udhëtimit por në Shqipëri ky transport ka mbetur në stadin e viteve 90 dhe kryesisht është një brez i tërë i këtyre viteve i cili thuajse nuk ka udhëtuar kurrë me tren.
Treni i linjës Tiranë-Durres në të cilin udhëtojnë shumë pak persona ka përfunduar me pak vagonë. Është një pakicë shumë e vogël pasagjeresh që kryesisht për cështje financash zgjedhin të udhëtojnë me këtë mjet të mbetur në harrese. Continue reading

Link

Femijet qe detyrohen te lypin

Video

Realizoi: Alba RUKA

Shembull SoundSlide

http://www.mulinblog.com/2013/08/20/journalistic-skills-are-key-to-audio-slideshow-storytelling/

Perpunimi i Zerit (Audio)

AUDIO
Telling Stories with Sound, NewsU.org [KURS ONLINE]
On Interviewing – Alex Blumberg, Transom.org [BLOG POST]
Gathering Audio by Brian Storm, MediaStorm.com [Shume i rendesishem]
Really Simple Audio for Bloggers: From Recorder to WordPress.com, Mark Berkey-Gerard [BLOG POST WITH SCREENCASTS]

Audacity Basics for Journalists, Mark Berkey-Gerard [VIDEO SCREENCAST]
How to Use Audacity, Knight Digital Media Center [WEB TUTORIAL]

Shembuj me video dhe fotoslides:
http://digitalstorytelling.coe.uh.edu/example_stories.cfm