Detyra 1: “Vox populi”

Vox populi

(për armët kimike në Shqipëri)

 

Në të shumtën e rasteve ne priremi nga ambiciet tona për të pasur një pozicion sa më të lartë në Imageshoqëri, shpesh herë edhe duke shkelur mbi shumë individë dhe komunitete të tëra. Pa dyshim se kjo është mënyra më e shëmtuar për të arritur diçka, sepse gjithmonë do të jeshë i mallkuar nga goja e atyre që i ke shpërfillur. Këtë veprim nuk e bëri kryeministri Rama sa i përket sjelljes së armëve kimike në Shqipëri dhe mirë bëri. Por e gjithë kjo ka një arsye të fuqishme pse ndodhi ashtu si ndodhi, që fund e krye është zëri i popullit.

Kryeministri e dinte shumë mirë se sikur të shkilte mbi vullnetin e popullit, do të duhej t’i japë lamtumirën e fundit karrierës politike dhe jo vetëm. Kësaj radhe Rama iu bashkua zërit të qytetarëve edhe përkundër  faktit se në fillim të kësaj kërkese nga ana e SHBA-ve ai edhe mund të pranonte një akt të tillë veprimi.

Elementi thelbësor i mospranimit të kësaj kërkese ishte protesta e qytetarëve, e cila determinoi fatin e shqiptarëve në raport me këtë vendim jo të lehtë të qeverisë. Kryeministri përdori një strategji diplomatike lidhur me prononcimet e tij që bënte për këtë çështje, duke thënë: “Parimisht Po, në fakt Jo”, duke dashur kështu të mbajë linjën miqësore me aleatin SHBA, por edhe duke i treguar atij se unë jam kryeministër i këtij vendi dhe nëse qytetarët e mi janë kundër, unë duhet të jem me ata.

Në fund të kësaj historie (edhepse për mendimin tim ende nuk ka përfunduar, sepse SHBA në çdo ndërhyrje apo aksion në ndonjë shtet, ka përdorur metodën e ndryshimin të opinionit publik, duke ofruar beneficione pafund për atë vend dhe atë popull, ku më pas të duket normal aksioni i tyre i çfarëdollojshëm), kryeministri me apo pa dëshirën e tij, tha JO armëve kimike në Shqipëri.

 

Agron Vrangalla

 

2 responses to “Detyra 1: “Vox populi”

  1. pune shume e mire Agron e vleresoj ne vecanti nga pikpamjae e linqeve dhe parametrave te shkrimit per BLOG.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s