Prishjet e ndertimeve pa leje.

Ministria e Brëndshme ka njoftuar se dotë marrë masa për prishjen e ndërtimeve pa leje në qytetin e Vlorës.Një nga masat që do të aplikohet me urdhër të ministrit Sajmir Tahiri do të jetë bllokimi i qarkullimit rrugor të paradites së sotme.Gjithashtu nuk do të lejohet parkimi i automjeteve pranë ndërtesave pa leje të cilat do të prishen, si dhe lokalet përreth këtyre zonave do të jenë të jenë të mbyllyra. Në qytetin e Vlorës do të fillojë edhe faza e dytë e prishjes së ndërtimeve pa leje përgjatë vijës bregdetare.Po ashtu në këtë zonë pritet që pas prishjeve të këtyre ndërtimeve pa leje të ndërtohet shëtitorja e madhe buzë detit.Nuk ka ende asnjë informacion nëse do të ketë dëmshpërblime për objektet që janë ndërtuar me leje te rregullta ndërtimi. Një ditë më parë një aksion i ngjashëm nisi për lirimin e hapsirave publike në qytetin e Durrësit,nga Ura e Dajlanit ku janë planifikuar të prishen 17 objekte,kryesisht locale,kioska,lavazhe.Në mbështetje të aksionit të ndërrmarë nga Inspektoriati Ndërtimor Urbanistik së Durrësit jabnë vënë edhe forcat e policisë bashkiake dhe ato të rendit public.Aksioni do të vijojë edhe në zona të tjera të qytetit për çlirimin e hapsirave të zëna padrejtësisht nga subjekte ,te cilët për të siguruar fitim ngaaktiviteti I tyre i kanë shmangur prej vitesh shlyerjen e detyrimeve ndaj shtetit.

Alba Ruka

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s