Kopshtet private kundrejt atyre shteterore.

E “ardhmja” jone ne “shtet” apo ne “privat”.

Zgjedhjet tona jane te ndryshme: disa here te detyruar dhe disa here te kushtezuar, detyra jone eshte te bejme zgjedhjen e duhur duke u nisur nga deshira e madhe qe femija jone te rritet dhe te edukohet ne nje ambjent te shendetshem,te pershtatshem dhe nga nje staf i kualifikuar.

Por sa perqind e kesaj zgjedhje eshte ne doren tone dhe sa perqind ndodhet ne doren e shtetit apo te privati?

Sic e dime sot kemi nje numer te pafund kopshtesh private dhe shteterore per te edukuar femijet tane, dhe duke u nisur nga kushtet tona ekonomike dhe here nga siguria qe ofron njeri apo tjetri jemi te detyruar te zgjedhim midis tyre me deshiren e madhe qe femija jone do gjeje atje nje ambjent komod dhe shume te pershtatshem per rritjen dhe edukimin e tij.

Por kush mund te na i siguroje keto kushte per femijet tane me mire sesa vete shteti, ku teorikisht presupozohet qe gjithcka monitorohet nga vete ai dhe ku siguria dhe kushtet duhet te jene maksimale per mirerritjen e te “ardhmes” tone?E megjithate po te hedhim nje sy brenda ketyre ambjenteve,jo cdo gje eshte ashtu si duhet sepse verejme nje mbipopullim te kopshteve shteterore dhe kushtet komode shenderohen ne kushte te pershtatshme per kushtet tona ekonomike prej te cilave jemi te detyruar te bejme dhe zgjedhje ndoshta te gabuara.

Ndersa po te hedhim syte ne anen tjeter te kopshtet private; kemi nje numer te reduktuar femijesh dhe kushtet jane shume me mira per mirerritjen e femijve tane,por ne momentin qe kushtet tona ekonomike na detyrojne te zgjedhim dicka me te lire keto kushte behen te pakapshme per nje pjese te mire te popullsise.

Atehere ku ngelet deshira jone e madhe per mirerritjen dhe edukimin e femijve tane?

Ornela Nikaj.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s