Kopshtet private kundrejt atyre publike !

 

Kopshtet private apo kopshtet shteterore ?

Vitet e fundit ne shqiperi  eshte vene re nje fluks i madh i rregjistrimit te  femijeve ne kopshte.  Disa prinder preferojne kopshtet private dhe disa te tjere preferojne ato publike  per femijet e tyre .  Keto zgjedhje vijn per disa arsye. Arsyeja  e pare eshte ekonomia  e familjes. Kopshtet private sic dihet  jane te kushtueshme dhe jo cdo familje  mund te rregjistroje femijen e vet  aty. Ndersa kopshtet publike nuk kushtojn . Arsyeja e dyte  jane kushtet qe ofrohen ne kopshte.  Duke paguar me shume, rritet kërkesa për sherbim me te mirë, perkujdes me te madh, ushqim dhe ambiente më cilesore.   Kopshtet publike jane me te mirmbajtura sesa kopshtet shteterore dhe per kete arsye po verehet nje shtim i numrit ne keto kposhte.

Ne kopshtet shteterore vihet re nje mbipopullim i femijve neper grupe. Nese dikush do te dergoje femijen e vet ne kopshtin shteteror do te shohe se brenda nje grupi numri i femijeve eshte  shume i madh. Numri i femijeve ne kopshtet shteterore nese do te krahasohet me numrin e femijeve ne kopshtet private do te vihej re nje dyfishim i numrit te femijeve qe jane ne kopshtet shteterore.

Por  pavaresisht te gjithave, arsyen e vertetë të perzgjedhjes e di vetem prindi. Vetem ata e dine se çfare eshte me e mira per femijet e tyre dhe se si duan ata ti rrisin e ti edukojne  ata. E rendësishme eshte të behet zgjedhja e duhur e se ardhmes per femijet e tyre.

  Kopshtet jane ambjentet ku femijet  hedhin bazat e para te formimit . kjo eshte arsyeja  perse edhe prinderit duhet te jene vigjilent ne zgjedhjen e kopshteve  ku do te rregjistrojne femijet e tyre. 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s